Helsingin 3D-kaupunkimallit

Minecraft-Helsinki3D+

Minecraft-Helsinki3D+

Minecraft-Helsinki3D+ kattaa koko Helsingin alueen saarineen, ja mukaan mahtui vielä osia muusta pääkaupunkiseudusta! Minecraft on suosittu ja laajalti tunnettu, kuutioihin perustuva avoin pelimaailma, jossa vain luovuus ja mielikuvitus ovat rajana. Minecraft-Helsinki3D+-mallit on luonut siviilipalvelusmies Pietari Niinimäki automatisoidusti Helsingin vuoden 2015 ja 2017 kolmioverkkomallien pohjalta.

Minecraftatussa Helsingissä yhden kuution särmän pituus vastaa todellisuudessa yhtä metriä. Minecraft-Helsinki3D+ toimii kaikkien pelikenttänä, joten mitä rakentaisit Kauppatorille tai muualle Eteläsataman ympäristöön? Entä millainen on unelmiesi kaupunkikeidas?

Kun mallin avaa ensimmäistä kertaa, pelaaja on Rautatientorilla.

Mallista on saatavilla kaksi eri versiota riippuen peliversiosta: Java ja Bedrock. Voit myös valita vuosien 2015 ja 2017 kaupunkia kuvaavien versioiden välillä. Asennustiedostot voi ladata täältä: https://3d.hel.ninja/data/minecraft_Helsinki/

Java on Minecraftin “perinteinen” versio, ja saat sille asennettua mallin purkamalla Helsinki3D_MC_java.zip Minecraft-asennuksesi “saves”-kansioon. Windowsilla löydät tämän kansion osoitteesta %appData%/.minecraft/saves.

Bedrock on Minecraftin versio, jota mm. Education Edition käyttää. Bedrock-Minecraftille saat mallin lataamalla Helsinki3D_MC_bedrock.mcworld -tiedoston ja kaksoisklikkaamalla sitä. Vaihtoehtoisesti voit myös ladata Helsinki3D_MC_bedrock.zip -tiedoston ja purkaa sen Minecraft-asennuksesi minecraftWorlds-kansioon.

Lisäksi on olemassa aikaisemmin eri tekniikalla tehty Minecraft-versio, joka kattaa Etelä-Helsingistä ydinkeskustan alueen Katajanokalta Kamppiin ja Kruununhaasta aina Ullanlinnan eteläkärkeen asti. Malli on tuotettu täysin automaattisesti käyttämällä Helsingin 3D-kaupunkimalleja, puurekisteriä ja HSY:n seudullista maanpeiteaineistoa. Asennustiedostot voi ladata täältä: https://3d.hel.ninja/data/minecraft_South_Helsinki/

Esikatselu

Data-aineistolle ei ole lisätty esikatselunäkymiä.

Lisätietoja

Muoto NBT
Katettu ajanjakso -
Data viimeksi päivitetty 28. huhtikuuta 2020
Metatieto viimeksi päivitetty 7. marraskuuta 2023
Luotu 28. huhtikuuta 2020
SHA256 -