PxWeb-tietokanta

URL: https://api.aluesarjat.fi/pxweb/fi/Helsingin%20seudun%20tilastot/Helsingin%20seudun%20tilastot__Vanhat%20historialliset%20tilastot__Asuminen__Asuinolot/HIS_A01HKI_AO.px/

Tietoaineiston yhteenvedosta

Helsingin erilaisilla mukavuuslaitoksilla (kylpyhuone, kaasujohto, sähkövalo, vesijohto, lokakulppo, vesiklosetti) varustetut huoneistot kaupunginosittain vuonna 1920.

Huomioitavaa

  1. Tiedot kohdistuvat sekä lämmitettäviin että lämmittämättömiin huoneistoihin. Koska mukavuuslaitosten luku viimeksi mainituista on vähäpätöinen ja lämmittämättömien huoneistojen koko luku on tuntematon, ovat prosenttiluvut laskettu suhteessa lämmitettäviin huoneistoihin, mikä ei johtune väärinkäsityksiin, paitsi mitä koskee sähkövalolla varustettuja huoneistoja VIII ja XX kaupunginosissa, joista löytyy suuri joukko lämmittämättömiä sähköllä valaistuja makasiineja. (Tilastollinen vuosikirja 1921, s. 32)
  2. Kaupunkiin yhdistettyyn alueeseen kuuluvat alue IV JA XIII kaupunginosien länsipuolella, Böle, muut alueet rautatien länsipuolella, Vallila, Hermanni ja Toukola, muut alueet rautatien itäpuolella ja saaret. (Tilastollinen vuosikirja 1921, s. 32)

Lähteet

  • Tilastollinen vuosikirja 1921 (taul. 31). Alkuperäinen lähde vuoden 1920 kiinteistö- ja asuntolaskenta 54. Suomen virallinen tilasto VI. Helsinki 1920.

HUOM: Tilastoja käytettäessä tulee kiinnittää huomiota eri vuosien vertailtavuuteen.

Lähde: Helsingin erilaisilla mukavuuslaitoksilla varustetut huoneistot kaupunginosittain 1920

Data-aineistolle ei ole lisätty esikatselunäkymiä.

Lisätietoja

Viimeksi päivitetty
17. marraskuu, 2015
Luotu
17. marraskuu, 2015
Muoto
PXWEB
Lisenssi
CC-BY-4.0

Tekniset lisätiedot

Nimi
PxWeb-tietokanta
Sijaintikoordinaattien muoto
SHA256
-