Helsingin kaupungin virastojen ja liikelaitosten puhelinnumerot

numerot.hel.fi-palvelu tarjoaa Internet-käyttöliittymän Helsingin kaupungin virastojen ja liikelaitosten puhelinnumeroiden selailuun ja hakuun. Palvelu pohjautuu kaupungin puhelinvälitysjärjestelmästä poimittuihin tietoihin. Palvelua voi käyttää paitsi tavallisen web- eli HTML-rajapinnan, myös XML-rajapinnan kautta. Molemmat rajapinnat ovat julkisia ja kaikkien käytettävissä.

Web-sivujen http://numerot.hel.fi/ kautta voi selailla ja hakea numeroita koko luettelosta. Tietyn organisaatioyksikön tai henkilön numerotietoihin voi linkittää suoraan muilta sivuilta. Palvelua käyttävä hakulomake, joka rajaa haun haluttuun organisaatioyksikköön, on helppo lisätä mille tahansa web-sivulle.

Puhelinnumerot voi ladata palvelusta suoraan tietokoneen tai älypuhelimen osoitekirjaan vCard-käyntikorttina, mikäli laite tukee vCard-muotoa. Myös näihin vCard-käyntikortteihin voi tehdä linkkejä ulkopuolelta.

XML-rajapinnan kautta on mahdollista käyttää kaikkia samoja toimintoja kuin HTML-rajapinnankin kautta. Kyselyt tehdään samalla tavoin HTTP GET -protokollalla ja vastaukset ovat palvelun oman DTD-määrittelyn mukaista XML-muotoa.

Data-aineistot

Lisätiedot

Kokoelma Avoin data
Ylläpitäjä Palmia
Ylläpitäjän sähköpostiosoite
  1. vaihdepalvelut@palmia.fi
Ylläpitäjän verkkosivu http://numerot.hel.fi/
Maantieteellinen kattavuus
Päivitystiheys
Viimeksi muokattu 19.06.2023
Näytä muutoshistoria
Luotu 25.01.2012