Helsingin keskustan rakennusten sisäänkäynnit ja portit

Aineisto koostuu pääosin Helsingin keskustassa sijaitsevien rakennusten sisäänkäynneistä ja porteista kuvattuina kartalla. Suurin osa aineistosta kerättiin erissä kesällä 2020 ja 2021, mutta aineistoa on päivitetty myös pienin muutoksin jatkuvasti alkuvuodesta 2020 lähtien. Aineistoon sisältyy n. 13 000 sisäänkäynnin ja 2 000 portin sijainti- ja ominaisuustietoja sekä niiden valokuvia. Sijainnin lisäksi on kerätty kohteiden osoite- ja pääsytietoja (pyörätuolisaavutettavuus, julkinen / yksityinen sisäänkäynti, ovikellon / porttikoodin olemassaolo, porttien korkeusrajoitukset jne.).

Aineisto on kerätty älypuhelimilla katuympäristössä ja tietopisteiden sijainnit on tarkennettu käsin puhelimen paikannuksen ja kiintopisteiden mukaan maastossa; tieto kuvaa siis tilannetta 2021-22 arviolta n. 2-3 metrin tarkkuudella. Aineisto kerättiin viimeisten metrien tarkempaa navigointia varten logistiikka-alan tarpeisiin, erityisesti tukemaan viimeisten metrien Gatesolve-reittiopasta.

Aineisto ei ole millään alueella täydellisesti kattava, mutta keskustan osalta Etu-Töölöön ja Kallioon asti suurin osa kortteleista on kartoitettu; keskusta-alueen ulkopuolella on yksittäisiä kartoitettuja alueita.

Noin puolet aineistosta on viety myös OpenStreetMapiin sijainti- ja ominaisuustietojen osalta. OpenStreetMapin kautta tiedot on käytettävissä myös haettaessa sisäänkäyntiä HSL:n Reittioppaan tai Digitransit-geokoodauspalvelun kautta.

Aineisto ja valokuvat on lisensoitu CC0-lisenssillä; OSM:n kautta käytettynä siihen sovelletaan kuitenkin ODbL-lisenssiä.

Aineistoon liittyviä linkkejä:

Data-aineistot

Lisätiedot

Kokoelma Avoin data
Ylläpitäjä Forum Virium Helsinki Oy
Ylläpitäjän sähköpostiosoite
  1. info@forumvirium.fi
Ylläpitäjän verkkosivu https://forumvirium.fi/
Lisätietoa verkossa
  1. https://olmap.org
  2. https://app.olmap.org/#/Notes/
  3. https://api.olmap.org/swagger-ui/
Maantieteellinen kattavuus
Viimeksi muokattu 13.09.2022
Näytä muutoshistoria
Luotu 23.05.2022