Helsingin ulkoliikuntapaikkojen laitteiden käyttöasteet

Aineisto sisältää Hietaniemen ulkokuntosalin kahdeksan laitteen käyttöasteen vuoden 2020 keväästä (24.4.) alkaen. Muutaman muun ulkokuntosalin laitteiden käyttöasteita mitataan myös, mutta niiden osalta datan laadussa on niin paljon ongelmia, että dataa ei toistaiseksi julkaista.

Laitteiden käyttöastetta mitataan erillisillä liikkeen tunnistavilla sensoreilla kerran minuutissa. Data siirtyy melkein reaaliajassa palveluntarjoajan järjestelmään, josta se noudetaan muutaman kerran tunnissa välivarastoon. Välivarastosta data aggregoidaan 10 minuutin jaksoihin CSV-tiedostoihin.

  • hietaniemi-all.csv sisältää kaiken datan (paitsi kuluvan vuorokauden datan)
  • hietaniemi-last-day.csv sisältää kuluvan vuorokauden datan

Data on tuotettu Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan liikuntapalveluiden IoT-käyttöastekokeilussa, jonka tavoitteena on antaa näkymä, missä laitteita käytetään, mitä laitteita käytetään ja kuinka paljon, jotta liikuntalaitehankintoja voidaan kohdentaa paremmin.

Huom! Data sisältää tällä hetkellä tietoja käyttöasteista 11.5.2021 asti, jolloin kokeilun ensimmäinen osa päättyi. Mittaustoimintaa päätettin kuitenkin jatkaa ja uudemmat tiedot pyritään saamaan saataville mahdollisimman pian.

Data-aineistot

Lisätiedot

Kokoelma Avoin data
Ylläpitäjä Forum Virium Helsinki Oy
Ylläpitäjän sähköpostiosoite
  1. info@forumvirium.fi
Ylläpitäjän verkkosivu https://forumvirium.fi/
Lisätietoa verkossa
  1. https://hkikanslialiikuntapaikat.z6.web.core.windows.net/ulkokuntosali/README.html
Maantieteellinen kattavuus
Päivitystiheys
Viimeksi muokattu 04.09.2023
Näytä muutoshistoria
Luotu 08.03.2021