Tuotetietomäärittelyt sähköalan loppuasiakkaiden tarpeiden mukaisiksi


Tärkeimmät suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja rakennuttajien tarvitsemat sähkötuotteiden tuotetiedot on tunnistettu ja määritelty alalla käytettyjen standardien pohjalta.

Jatkossa määrittely mahdollistaa laadukkaat suunnitelmat ja tehostaa koko toimitusketjun työtä, kun suunnittelijat, urakoitsijat ja rakennuttajat löytävät helposti kriteerit täyttävät tuotteet.

Seuraavaksi alan käyttämiä ohjelmistoja tulee kehittää niin, että hankkeessa tunnistettuja - Sähkönumerot.fi-palvelusta saatavissa olevia - tuotetietoja voi monipuolisesti hyödyntää suunnittelussa, dokumenteissa, mallinnuksessa sekä urakkahankinnassa.

Tavoitteena on, että yhtenäisessä digitaalisessa muodossa tuotettuja tuotetietoja kyetään tulevaisuudessa tehokkaasti hyödyntämään aina hankesuunnitelmasta rakennuksen luovutukseen asti ja edelleen teknisen huollon ja ylläpidon apuvälineenä.

Asiantuntijaryhmän tekemässä ehdotuksessa on keskitytty tärkeimpiin sähköistyksen tuoteryhmiin ja listattu niiden oleellisimmat tuotetietotarpeet Talotekniikkastandardi 2017-, BMEcat-tiedostomuodon ja ETIM-standardien mukaisesti.

Data-aineistot (3)

Lisätiedot

Kenttä Arvo
Avainsanat
Tietoaineiston näkyvyys
Vanhentunut Ei
Lisätietoa lisenssistä

Määrittely on vapaasti hyödynnettävissä

Maantieteellinen kattavuus
Päivitystiheys
Voimassa alkaen 28.03.2018
Voimassa päättyen 28.03.2040
Lisätietoa verkossa
Tietoaineiston tyyppi Open data
Kansainväliset vertailut
Tila Aktiivinen
Tietoaineiston ylläpitäjä Tarja Hailikari
Ylläpitäjän sähköpostiosoite
  1. tarja.hailikari@stkliitto.fi
Ylläpitäjän verkkosivu http://www.stkliitto.fi
comments powered by Disqus