Hyvinvointialueiden ja hyvinvointiyhtymien palveluluokituksen ja Palvelutietovarannon luokittelutietojen vastaavuudet

2023_Hyvinvointialueiden ja -yhtymien palveluluokituksen ja palvelutietovarannon luokittelutietojen vastaavuudet

Tietoaineiston yhteenvedosta

Hyvinvointialueilla ja hyvinvointiyhtymillä on velvollisuus raportoida taloustietonsa Valtiokonttorille Hyvinvointialueiden ja hyvinvointiyhtymien palveluluokituksen (entinen JHS 200) mukaisesti. Vastaavasti hyvinvointialueiden tulee kuvata palvelunsa Palvelutietovarantoon ja antaa palvelukuvauksille palvelua kuvaavat luokittelutiedot (palveluluokka, kohderyhmä ja asiasanat).

Nämä kaksi luokitusta on sovitettu aineistossa yhteen. Kutakin Hyvinvointialueiden ja hyvinvointiyhtymien palveluluokituksen palvelua vastaa PTV-metatietojen kokonaisuus, joka muodostuu palveluluokasta, kohderyhmästä ja asiasanoista.

Aineisto on eriytetty omaksi datasetikseen Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokituksen ja Palvelutietovarannon luokittelutietojen vastaavuudet -aineistosta, joka tuotettiin yhteistyössä Digi- ja väestötietoviraston, Kuntaliiton ja Kuntien Tieran kesken. Aineiston avulla hyvinvointialueiden ja hyvinvointiyhtymien on mahdollista hyödyntää PTV-dataansa osana talousraportointia, tilastointia tai palvelusuunnittelua.

Lähde: Hyvinvointialueiden ja hyvinvointiyhtymien palveluluokituksen ja Palvelutietovarannon luokittelutietojen vastaavuudet

Esikatselu

Data-aineistolle ei ole lisätty esikatselunäkymiä.

Lisätietoja

Muoto XLSX
Tiedostokoko 45299
Katettu ajanjakso -
Viimeisin päivitys 5. tammikuuta 2023
Luotu 5. tammikuuta 2023
SHA256 4fe230a0a5f6374492ff364f96ac30925b1a4b6b65a94aee8e7bb58b524bcf4a