Pääkaupunkiseudun aurinkosähköpotentiaali

Aineisto sisältää rakennuksittain lasketun aurinkosähkön tuottopotentiaalin. Tuottopotentiaali on laskettu olettaen, että rakennuksen katto on soveltuvilta osiltaan katettu kokonaan aurinkopaneeleilla.

Aineistossa on rakennuksittain laskettu aurinkosähkön tuottopotentiaali, jos koko aurinkopaneeleille soveltuva ala on katettu aurinkopaneeleilla. Sähkön vuosituoton potentiaalia laskettaessa on oletettu aurinkopaneelien hyötysuhteeksi 15 % ja niiden olevan asennettu katon suuntaisesti myös tasakatoilla.

Rakennusten ominaisuustiedoista löytyy karttapalvelussa sähköntuotto (MWh/vuosi) sekä paneelien pinta-ala neliömetreinä. Alkuperäisessä, ladattavissa aineistossa (esim. Helsingin aurinkosähköpotentiaali (SHP) -kansio, joka sisältää tiedoston electricity.shp) sähköntuotto on kentässä ELEC ja sen yksikkö on kWh/vuosi.

Aineisto on valmistunut Decumanus-hankkeessa ja sen on tuottanut hankkeessa mukana oleva belgialainen paikkatietopalveluihin erikoistunut yritys Eurosense.

WFS-rajapinnan osoite: https://kartta.hsy.fi/geoserver/wfs, taso: rakennusten_aurinkosahkopotentiaali_pks

WMS-rajapinnan osoite: https://kartta.hsy.fi/geoserver/wms, taso: rakennusten_aurinkosahkopotentiaali_pks, rakennukset_aurinkosahkopotentiaali

Aineistoa voi katsella ja sen voi ladata HSY:n avoimessa karttapalvelussa.

Data-aineistot (5)

Lisätiedot

Ylläpitäjän sähköpostiosoite
  1. avoindata@hsy.fi
Ylläpitäjän verkkosivu http://www.hsy.fi/avoindata
Lisätietoa verkossa
Maantieteellinen kattavuus
Päivitystiheys
Voimassa alkaen
Voimassa päättyen
Viimeksi muokattu 16.10.2021
Näytä muutoshistoria
Luotu 28.10.2015

Anna palautetta

comments powered by Disqus