Pääkaupunkiseudun aurinkosähköpotentiaali

Vantaan aurinkosähköpotentiaali (SHP)

Tietoaineiston yhteenvedosta

Aineisto sisältää rakennuksittain lasketun aurinkosähkön tuottopotentiaalin. Tuottopotentiaali on laskettu olettaen, että rakennuksen katto on soveltuvilta osiltaan katettu kokonaan aurinkopaneeleilla.

Aineistossa on rakennuksittain laskettu aurinkosähkön tuottopotentiaali, jos koko aurinkopaneeleille soveltuva ala on katettu aurinkopaneeleilla. Sähkön vuosituoton potentiaalia laskettaessa on oletettu aurinkopaneelien hyötysuhteeksi 15 % ja niiden olevan asennettu katon suuntaisesti myös tasakatoilla.

Rakennusten ominaisuustiedoista löytyy karttapalvelussa sähköntuotto (MWh/vuosi) sekä paneelien pinta-ala neliömetreinä. Alkuperäisessä, ladattavissa aineistossa (esim. Helsingin aurinkosähköpotentiaali (SHP) -kansio, joka sisältää tiedoston electricity.shp) sähköntuotto on kentässä ELEC ja sen yksikkö on kWh/vuosi.

Aineisto on valmistunut Decumanus-hankkeessa ja sen on tuottanut hankkeessa mukana oleva belgialainen paikkatietopalveluihin erikoistunut yritys Eurosense.

WFS-rajapinnan osoite: https://kartta.hsy.fi/geoserver/wfs, taso: rakennusten_aurinkosahkopotentiaali_pks

WMS-rajapinnan osoite: https://kartta.hsy.fi/geoserver/wms, taso: rakennusten_aurinkosahkopotentiaali_pks, rakennukset_aurinkosahkopotentiaali

Aineistoa voi katsella ja sen voi ladata HSY:n avoimessa karttapalvelussa.

Lähde: Pääkaupunkiseudun aurinkosähköpotentiaali

Esikatselu

Data-aineistolle ei ole lisätty esikatselunäkymiä.

Lisätietoja

Muoto SHP
Sijaintikoordinaattien muoto ETRS-GK25
Katettu ajanjakso -
Data viimeksi päivitetty 7. maaliskuuta 2018
Metatieto viimeksi päivitetty 13. syyskuuta 2022
Luotu 7. maaliskuuta 2018
SHA256 -