the-flow-towards-europe-visualising-the-flow-of-asylum-seekers-to-european-countries

Lucify - Julkaistu 27.1.2018 - päivitetty 15.7.2019

  1. 2018-03-27-122344.534802lucify.png

Tämä projekti alkoi idealla siitä, että jokaisen pakolaisen visualisointi yhtenä liikkuvana pisteenä kartalla voisi olla tehokas tapa välittää pakolaiskriisin laajuutta. Nopean soveltuvuusselvityksen jälkeen huomasimme, että tämänlainen visualisointi paitsi näyttää numeroiden laajuuden, myös kertoo kauniisti noiden numeroiden merkityksen.

Projektin ydin on avoimen lähdekoodin vuorovaikutteinen kartta, joka näyttää turvapaikanhakijoiden saapumisen Euroopan maihin. Kartan avulla käyttäjä voi tarkastella muutosta ajan kuluessa, ja tutustua tarkemmin yllättäviin paikkoihin ja ajankohtiin.

Projektin toissijainen päämäärä on kokeilla vuorovaikutteisen datan visualisoinnin upotusta journalismissa. Projekti on ollut upotettuna noin 50 eri kansainvälisellä uutissivustolla yli 20 maassa, esimerkiksi The Independentissä (USA), The Atlanticissa (USA), National Reviewssä (UK) ja Daily Mailissa (UK). Daily Mail on maailman suurin verkkosanomalehti kuukausittaisten uniikkien kävijöiden määrää mitattaessa. Noin 75 % sivustomme kävijöistämme ovat saapuneet lähteistä, jotka ovat upottaneet visualisointimme sivustolleen.

Tulevaisuudessa aiomme julkaista visualisointiin käyttämämme koodin avoimena lähdekoodina. Uskomme myös, että pakolaisvirtojen visualisointiin käytettyä tekniikkaa voi soveltaa monissa muissa yhteyksissä. Systeemiajattelijat kuten Donella H. Meadows uskovat, että kaikki dynaamiset systeemit voidaan ymmärtää varastojen ja virtojen yhdistelmänä. Ratkaisun julkaiseminen avoimena lähdekoodina antaa muille kehittäjille mahdollisuuden hyödyntää ideaamme ja työtämme omissa projekteissaan. Toivomme myös parantavamme vuorovaikutteisen datavisualisoinnin käyttöä journalismissa helpottamalla uudelleenkäyttöä ja yhteistyötä.

Visualisoinnin verkkosivu on saatavilla vain englanniksi.

Näytä sivu


Käytetyt tietoaineistot

Sovellukseen ei ole liitetty tietoaineistoja