Hyvinvointialueiden ja hyvinvointiyhtymien palveluluokituksen ja Palvelutietovarannon luokittelutietojen vastaavuudet

Hyvinvointialueilla ja hyvinvointiyhtymillä on velvollisuus raportoida taloustietonsa Valtiokonttorille Hyvinvointialueiden ja hyvinvointiyhtymien palveluluokituksen (entinen JHS 200) mukaisesti. Vastaavasti hyvinvointialueiden tulee kuvata palvelunsa Palvelutietovarantoon ja antaa palvelukuvauksille palvelua kuvaavat luokittelutiedot (palveluluokka, kohderyhmä ja asiasanat).

Nämä kaksi luokitusta on sovitettu aineistossa yhteen. Kutakin Hyvinvointialueiden ja hyvinvointiyhtymien palveluluokituksen palvelua vastaa PTV-metatietojen kokonaisuus, joka muodostuu palveluluokasta, kohderyhmästä ja asiasanoista.

Aineisto on eriytetty omaksi datasetikseen Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokituksen ja Palvelutietovarannon luokittelutietojen vastaavuudet -aineistosta, joka tuotettiin yhteistyössä Digi- ja väestötietoviraston, Kuntaliiton ja Kuntien Tieran kesken. Aineiston avulla hyvinvointialueiden ja hyvinvointiyhtymien on mahdollista hyödyntää PTV-dataansa osana talousraportointia, tilastointia tai palvelusuunnittelua.

Dataresurser

Mer information

Kollektion Öppna data
Administratör Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata
Senast redigerat 05.01.2024
Visa ändringslogg
Skapad på 05.01.2023