Ajankohtaista

Tags: sivuston parannukset

Rajapinnat näkyviin avoindata.fi-palvelussa

Eriytämme ohjelmointirajapinnat tietoaineistoista omalle sivulleen lokakuun lopussa. Muutos helpottaa rajapintojen löytämistä ja kuvailua.

Lue lisää

Asiakastyytyväisyyskysely vuonna 2022 – palveluun ollaan tyytyväisiä

Toteutimme alkuvuodesta 2022 asiakastyytyväisyyskyselyn, jossa selvitimme käyttäjiemme mielipiteitä palvelua kohtaan ja toiveita tulevaisuuden kehitykselle. Vuosittaisella kyselyllä haluamme osallistaa käyttäjiämme palvelun kehitykseen. Kaikki kyselyn vastaajat olivat palveluun joko melko tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä. Parannettavaa nähtiin erityisesti sivuston hakutoiminnoissa ja uusia avoimen tiedon (datan) julkaisuja toivottiin lisää.

Lue lisää

Oletko tyytyväinen avoindata.fi-palveluun? Vastaa käyttäjäkyselyymme!

Mikä toimii mielestäsi palvelussa hyvin ja missä olisi vielä kehitettävää? Kerro meille mielipiteesi 7.5.2022 mennessä vastaamalla käyttäjäkyselyymme. Vastauksia hyödynnetään palvelun kehityksessä, joten jokainen vastaus on arvokas.

Lue lisää

Palvelussa nyt paranneltu opas ja uusia sisältöjä

Avoindata.fi-palvelussa on nyt saatavilla uusia opassisältöjä. Valtiovarainministeriön Tiedon hyödyntämisen ja avaamisen hankkeessa valmistellut tiedon jakamisen toimintamalli sekä julkisen hallinnon API-periaatteet julkaistiin palvelussa maaliskuussa 2022. Käy tutustumassa sisältöihin ja anna meille palautetta, jos et jo ole sitä tehnyt.

Lue lisää

Tietoaineistojen kategorisointi päivitetty

Avoindata.fi:n käyttämät tietoaineistojen kategoriat on nyt päivitetty, ja lähes kaikki avoimen datan tietoaineistot on liitetty vähintään yhteen kategoriaan. Käy tarkistamassa omien tietoaineistojesi kategorisointi.

Lue lisää

Organisaatioille määritelty alueellinen kattavuus

Alueellinen kattavuus määrittelee, kuinka suuren alueen tuottajan julkaisema data kattaa. Käy tarkistamassa oman organisaatiosi alueellisen kattavuuden paikkansapitävyys.

Lue lisää

Palvelun kehitys lähikuukausina

Avoindata.fi-palvelua on vuoden 2019 aikana kehitetty jo valtavasti, mutta lisää on tulossa! Syksyn aikana palveluun on tarkoitus tehdä useita käyttäjiä hyödyntäviä parannuksia sekä lisätä uusia ominaisuuksia.

Lue lisää

Kulissien takana tapahtuu

Kuuntelimme palautettanne ja kehitimme palvelua käyttäjäystävällisempään suuntaan. Kevään ja kesän aikana olemme hiljakseen parannelleet avoindata.fi:n toimintaa ja infrastruktuuria.

Lue lisää

Laajennamme sovellusgalleriaamme - haluatko sovelluksellesi näkyvyyttä?

Oletko luonut avointa dataa käyttävän sovelluksen, nettisivun, visualisoinnin tai muun, tai haluatko kertoa meille kivasta avoimen datan sovelluksesta? Ilmianna itsesi ja sovelluksesi! Laajennamme sovellusgalleriaamme, joten nyt on hyvä hetki saada sovelluksellesi näkyvyyttä!

Lue lisää