Ajankohtaista

Tags: roadmap

Mediaseuranta

Lue lisää

Kehityssuunnitelma vuodelle 2021

Lue lisää

Ongelma sähköpostien lähettämisessä - KORJATTU

Avoindata.fi:n sisällönhallintajärjestelmän päivitys kesäkuun puolivälissä toi mukanaan ikävän ongelman, ja palvelumme ei ole pystynyt lähettämään sähköposteja sen jälkeen. Nyt vika on kuitenkin löydetty ja korjattu. Jos olet yrittänyt ottaa meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella viimeisen kuukauden aikana, etkä ole saanut vastausta, lähetäthän viestisi uudelleen. Pahoittelemme tästä aiheutunutta vaivaa.

Lue lisää

Tietoaineistojen kategorisointi päivitetty

Avoindata.fi:n käyttämät tietoaineistojen kategoriat on nyt päivitetty, ja lähes kaikki avoimen datan tietoaineistot on liitetty vähintään yhteen kategoriaan. Käy tarkistamassa omien tietoaineistojesi kategorisointi.

Lue lisää

Avoimesta datasta on moneksi

Esittelemme avoindata.fi:n sisältötiimin viimeisen työviikon kunniaksi avointa dataa hyödyntäviä suosikkisovelluksiamme. Lue, mitkä avoimen datan sovellukset sinunkin kannattaisi ehdottomasti ottaa käyttöösi!

Lue lisää

Avoindata.fi:n DCAT-AP-laajennos

Avoindata.fi on nyt DCAT-AP-yhteensopiva! Löydät palvelustamme myös lisätietoa DCAT-standardista, DCAT-AP-profiilista sekä avoindata.fi:n omasta laajennoksesta.

Lue lisää

Catalog.xml ja catalog.jsonld poistettu käytöstä väliaikaisesti

Olemme toistaiseksi poistaneet käytöstä catalog.xml ja catalog.jsonld luomisen varmistaaksemme, että catalog.rdf luodaan aina.

Lue lisää

Avoindata.fi:stä tulleet sähköpostit (27.2.)

Lue lisää

Vuosi 2019 paketissa! Mitä on luvassa vuodelle 2020?

Vuosi 2019 oli täynnä merkittäviä tapahtumia avoimen datan saralla, ja paljon tapahtui myös omassa palvelussamme. Avoindata.fi:n kehityksessä keskityttiin palvelun vakauden parantamiseen, käyttäjien pyytämiin ominaisuuksiin sekä sisällöntuotantoon.

Lue lisää

EDP Landscaping Insight 2019

Euroopan dataportaali teettää vuosittain Landscaping Insight -kyselyn avoimen datan tilanteesta Euroopassa. Vuonna 2019 Suomi nosti sijoitustaan huimasti, mutta kehitys ei lopu tähän.

Lue lisää

10 vuotta avointa dataa -tapahtuma — Avoindata.fi kiittää osallistuneita!

8.10. – 10.10. juhlittiin kulunutta kymmentä vuotta avoimen datan parissa Suomessa. Tapahtumassa muisteltiin kohokohtia menneiltä vuosilta ja asetettiin tavoitteita tuleville vuosille.

Lue lisää

Organisaatioille määritelty alueellinen kattavuus

Alueellinen kattavuus määrittelee, kuinka suuren alueen tuottajan julkaisema data kattaa. Käy tarkistamassa oman organisaatiosi alueellisen kattavuuden paikkansapitävyys.

Lue lisää

Palvelun kehitys lähikuukausina

Avoindata.fi-palvelua on vuoden 2019 aikana kehitetty jo valtavasti, mutta lisää on tulossa! Syksyn aikana palveluun on tarkoitus tehdä useita käyttäjiä hyödyntäviä parannuksia sekä lisätä uusia ominaisuuksia.

Lue lisää

Kehitysyhteistyö muiden Euroopan dataportaalien kanssa

Maaliskuussa osallistuimme avoimen datan työpajaan ja paransimme kehitysyhteistyötä muiden Euroopan maiden dataportaalien kanssa. Pyrimme jatkossa tiiviiseen yhteistyöhön muiden dataportaalien kanssa erityisesti CKAN-alustan kehittämisen suhteen.

Lue lisää

Kulissien takana tapahtuu

Kuuntelimme palautettanne ja kehitimme palvelua käyttäjäystävällisempään suuntaan. Kevään ja kesän aikana olemme hiljakseen parannelleet avoindata.fi:n toimintaa ja infrastruktuuria.

Lue lisää

Laajennamme sovellusgalleriaamme - haluatko sovelluksellesi näkyvyyttä?

Oletko luonut avointa dataa käyttävän sovelluksen, nettisivun, visualisoinnin tai muun, tai haluatko kertoa meille kivasta avoimen datan sovelluksesta? Ilmianna itsesi ja sovelluksesi! Laajennamme sovellusgalleriaamme, joten nyt on hyvä hetki saada sovelluksellesi näkyvyyttä!

Lue lisää

Avoimen datan avulla paremmat digitaaliset palvelut ja yhteiskunta

Suomi on maailman johtavia avoimen datan maita, ja avoimuus on ollut osa suomalaista hallinnon tapaa toimia jo vuosisatoja. Avoin data kehittyy jatkuvasti, mutta sitä hyödynnetään toistaiseksi varsin vähän. Lähitulevaisuudessa koko kaupunkisuunnittelu voisi pohjautua dataan siitä, miten ihmiset toimivat kaupungissa. Näin avoin data ohjaisi kymmenien miljardien eurojen kehityshankkeita aiempaa paremmin.

Lue lisää

Tapaa avoindata.fi:n kesäharjoittelijat!

Jonna ja Meeri liittyivät Avoindata.fi:n sisällöntuotantotiimiin kesän ajaksi. Tehtävänämme on parantaa sivuston käytettävyyttä ja selkeyttää erityisesti oppaan sisältöjä.

Lue lisää

Palvelun strategia

Lue lisää

Palvelun kehityksen tiekartta vuodelle 2019 on julkaistu.

Lue lisää

Uusi sivusto julkaistu ma 10.12.2018

Lue lisää