Avoindatan käyttö

Avoindatan käyttö

Pitääkö minun rekisteröityä käyttääkseni palvelua?

Ei tarvitse. Avoindata-palvelusta löytyviä tietoaineistoja voi selata, seurata ja ladata ilman rekisteröitymistä.

Rekisteröityminen vaaditaan vain, jos haluat lisätä palveluun tietoaineistoja, liittyä organisaation jäseneksi tai hallinnoida tietoaineistoja.

Mistä löydän apua palvelun käyttöön?

Apua palvelun käyttöön löydät käyttöohjeesta sekä usein kysytyistä kysymyksistä. Löydät oppaasta myös haun. Jos et löydä tarvitsemaasi, voit olla yhteydessä palvelun ylläpitäjiin yhteydenottolomakkeella — autamme mielellämme.

Miten lisään ostolaskudataa palveluun?

Ostolaskudatan lisääminen Avoindata-palveluun tapahtuu esimerkiksi näin:

  1. Valitse organisaatiostasi henkilö, joka tulee ylläpitämään aineistoja Avoindata-palvelussa. Kyseisen henkilön tulee rekisteröityä palvelun käyttäjäksi.
  2. Kun henkilö on rekisteröitynyt palveluun, hän voi pyytää ylläpitäjän oikeuksia haluamaansa organisaatioon kyseisen organisaation sivulta tai lisätä oman organisaationsa palveluun tuottajaksi.
  3. Tämän jälkeen kyseinen henkilö voi lisätä tietoaineistoja organisaatiolle.

Ohjeet tietoaineiston lisäämiseen löydät palvelun käyttöohjeista Lisää dataa tuottajalle -osiosta.

Muista antaa datalle avainsanat, jotta se on löydettävissä palvelusta. Muista lisäksi antaa datalle lisenssi, joka määrittelee datan käyttöehdot.

Jos olet lisäämässä ostolaskuja, tutustu myös muiden organisaatioiden lisäämiin ostolaskuihin.

Huomasin, että oppaasta puuttuu sisältöä. Miten toimin?

Ota yhteyttä palvelun ylläpitäjiin yhteydenottolomakkeella. Kerro viestissä mahdollisimman tarkkaan mitä oppaasta puuttuu. Palvelua kehitetään jatkuvasti, ja palaute on aina tervetullutta!

Löysin palvelusta linkin, joka ei vie mihinkään. Miten toimin?

Ota yhteyttä palvelun ylläpitäjiin ja kerro mikä linkki ei toimi.

Jos kyseessä on tietoaineiston linkki, ota yhteyttä kyseisen tietoaineiston ylläpitäjään. Palvelua kehitetään jatkuvasti, ja palaute on aina tervetullutta!

Miten löydän tilastoja palvelusta?

Tilastot-sivulla voit tarkastella erilaisia palvelua koskevia tilastoja. Löydät sivulta esimerkiksi suosituimmat hakusanat ja katsotuimmat tietoaineistot sekä suosituimmat datan tuottajat. Yksittäisiä tietoaineistoja ja data-aineistoja koskevat tilastot näet niiden sivuilta sivupalkista.