Helsingfors plankartor

Helsingin asemakaavakartat on kokoelma Helsingin kaupungin voimassa olevia ja kumoutuneita asemakaavoja. Asemakaavoilla ja asemakaavan muutoksilla luodaan edellytykset rakentamiselle. Asemakaavalla säädellään, mihin tarkoituksiin aluetta voi käyttää ja kuinka paljon saa rakentaa. Asemakaavakartoissa on esitetty hyväksytyt asemakaavat ja asemakaavojen muutokset. Kartoissa on esitetty mm. asemakaavojen rajat, eri asemakaava-alueet ja tunnukset.

Helsingin kaupunki siirtyi asemakaavojen tietokoneavusteiseen (CAD) tuotantoon 1980-luvun lopulla. Kuitenkin vielä 1990-luvulla osa asemakaavoista piirrettiin käsin, joten koko aineisto ei ole saatavilla vektorimuodossa. Asemakaavakarttojen tallennusmuoto on MicroStation DGN (2D). Aineisto on saatavilla myös DWG-muodossa.

Helsingin karttapalvelussa on ladattavissa lainvoiman saaneet vektorimuotoiset asemakaavat, jotka on laadittu tämän vuosituhannen puolella. Myös monet 1990-luvun kaavoista on saatavissa vektorimuodossa. Tätä vanhempia asemakaavoja ei ole saatavissa vektorimuodossa.

Tiedostot löytyvät, kun asemakaavan tiedot avaa kohdasta Aineistot > Kaavoitus ja liikennesuunnittelu > Voimassa olevat > Asemakaavat > Asemakaavahakemisto. Valitse haluamasi kaava kartalta, ja klikkaa oikealta avautuvasta ikkunasta linkkiä "Kaavadokumentit". Tiedostoja voi hakea myös asemakaavan numeron perusteella osoitteesta https://ptp.hel.fi/dataForms/Asemakaavakartat/Default.aspx.

Dataresurser

Mer information

Kollektion Öppna data
Administratör Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
Administratörens e-post
  1. hri@hel.fi
Länkar till mer information
  1. https://kartta.hel.fi/paikkatietohakemisto/pth/?id=4
  2. https://kartta.hel.fi/link/dBXPWD
Geografisk täckning
Uppdateringsfrekvens
Senast redigerat 27.03.2024
Visa ändringslogg
Skapad på 12.09.2019