Korkeasaaren kävijämäärät

Kävijätilasto 2022

Tietoaineiston yhteenvedosta

Aineisto sisältää tilastotietoa Korkeasaaren eläintarhan kävijämääristä. Vuositilastoja on saatavissa vuodesta 1955 alkaen, päiväkohtaiset tilastot puolestaan alkavat vuodesta 2010.

Rajapinta 2024-

Korkeasaaren kävijämäärät ovat saatavissa JSON-muodossa rajapinnan kautta vuodesta 2024 alkaen. Saatavilla on vuosittaiset, kuukausittaiset sekä vuorokausikohtaiset kävijämäärät. Tiedot päivittyvät vähintään kerran vuorokaudessa.

HUOM: Kuukausien numerointi alkaa nollasta, päivien ykkösestä.

Vuosittaiset kävijätilastot 2010-2023

Vuosittaisissa kävijätilastoissa on Korkeasaaren eläintarhan päivittäiset kävijämäärät vuosina 2010-2023.

Aineistossa on eritelty aikuisten ja lasten liput, perheliput, ilmaiskäynnit sekä käynnit Helsinki-kortilla (HK) ja vuosikortilla (VK). Kävijät on myös ryhmitelty tulosuunnittain (Mustikkamaa / Kauppatori / Hakaniemi). Lisäksi kampanjakäynnit on laskettu erikseen.

Kampanjakäynneillä tarkoitetaan yhteistyökumppaneiden kanssa tehtyjen sopimusten mukaisia, erityishinnoiteltuja käyntejä.

Aineistossa on myös vertailutiedot kultakin vuodelta sekä graafeja kyseisen vuoden käyntimääristä, vertailu edellisvuoteen, vertailu tulosuunnittain, maksettujen ja ilmaiskäyntien suhde, kokonaiskäyntimäärä päivittäin sekä kuukausivertailuja.

Aineisto päivittyy kerran vuorokaudessa klo 22.00.

Aineistojen yksityiskohtaiset kuvaukset löytyvät kunkin Excel-tiedoston Ohje-välilehdeltä.

Kävijätilastot 1955-2023

Aineisto sisältää myös Korkeasaaren eläintarhan vuosittaiset kävijämäärät vuosina 1955-2023. Taulukossa on eritelty kävijämäärät tulosuunnittain: Mustikkamaa / Kauppatori / Hakaniemi. Grafiikassa on vertailtu vesiliikenteen ja sillan kautta tulevien kävijöiden määriä. Historia-aineisto päivittyy vuosittain.

Aineiston tulkinnassa huomioitavaa:

  1. Ensimmäinen silta Korkeasaareen valmistui v. 1974. Sitä ennen kävijät tulivat saareen pelkästään Korkeasaaren lautalla tai vesibusseilla.
  2. Alle 7-vuotiaat tulivat mukaan tilastoihin vasta vuodesta 1990 alkaen.
  3. Paperisten pääsylippujen myynnistä luovuttiin v. 1999 ja siirryttiin kassajärjestelmän käyttöön, mikä teki tilastoinnista luotettavampaa.

Lähde: Korkeasaaren kävijämäärät

Esikatselu

Data-aineistolle ei ole lisätty esikatselunäkymiä.

Lisätietoja

Muoto XLSX
Katettu ajanjakso -
Data viimeksi päivitetty 27. tammikuuta 2020
Metatieto viimeksi päivitetty 23. huhtikuuta 2024
Luotu 27. tammikuuta 2020
SHA256 -