Oulun kaupungin liikenteen sujuvuustiedot

Liikenteen sujuvuustiedot (GraphQL)

Tietoaineiston yhteenvedosta

Reaaliaikainen liikenteen sujuvuusanalyysi eli liikenneruuhkia koskevat tiedot Oulun alueen tärkeimmiltä tie- ja katuverkoilta. Analyysi perustuu sekä liikenteenhallinnan ylläpitämään valtakunnalliseen liikenteenvalvontajärjestelmään (TMS) että Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ylläpitämään alueelliseen liikenteen suorituskyvyn seurantajärjestelmään (TPM).

Liikenteen sujuvuusanalyysi tehdään keskiarvojen perusteella, jotka on kerätty 5 minuutin välein molemmista tietolähteistä. Analyysin tulos on GeoJSON-tietorakenne, joka sisältää kaikki tieverkkogeometriat.

TMS-pohjainen liikenteen sujuvuuslaskelma perustuu voimassa olevaan nopeusrajoitukseen ja TMS-aseman mittaamaan liikenteen keskimääräiseen nopeuteen. Liikenteen sujuvuudessa on 4 tilaa:

Vihreä – normaalit olosuhteet – keskimääräinen nopeus on vähemmän tai yhtä suuri kuin 9 km / h nopeusrajoituksen alapuolella

Keltainen – kevyt liikenneruuhka – keskimääräinen nopeus on vähintään 10 km / h ja enintään tai yhtä suuri kuin 24 km / h nopeuden rajan alapuolella

Punainen – raskas liikenneruuhka – keskimääräinen nopeus on vähintään 25 km / h nopeusrajoituksen alapuolella

Harmaa – tuntematon olosuhde – keskimääräistä nopeutta ei voitu määrittää

TPM-pohjainen liikenteen sujuvuuden laskenta perustuu kahteen liikennevalolaitteilla mitattavaan suorituskykyindikaattorin (KPI) arvoon: ohjausviiveeseen ja odotussyklien enimmäismäärän. Liikenteen sujuvuudessa on 4 tilaa:

Vihreä – normaalit olosuhteet – ohjausviive on alle 60 sekuntia tai enimmäisodotussyklien lkm on 0

Keltainen – kevyt liikenneruuhka – ohjausviive on 60 - 120 sekuntia tai enimmäisodotussyklien lkm on 1

Punainen – raskas liikenneruuhka – ohjausviive on yli 120 sekuntia tai enimmäisodotussyklien lkm on suurempi kuin 1

Harmaa – tuntematon olosuhde – KPI:tä ei voitu määrittää

Tämän tietoaineiston latauslinkki johtaa ohjesivulle, johon on kuvattu Oulunliikenteen autoliikennettä koskevat julkiset GraphQL-rajapinnat. Dokumentissa on ohjeistettu liikenteen sujuvuustietojen tarkastelu selaimen avulla toteutettujen esimerkkihakuja käyttäen.

Oulunliikenne.fi -palvelu tarjoaa vapaasti ja ilman veloitusta ajantasaista liikennetietoa Oulun seudulta. Rajapintojen yleiset käyttöoikeusehdot https://wp.oulunliikenne.fi/avoin-data/rajapintojen-kayttooikeusehdot/.

Lähde: Oulun kaupungin liikenteen sujuvuustiedot

Esikatselu

Data-aineistolle ei ole lisätty esikatselunäkymiä.

Lisätietoja

Muoto GRAPHQL
Katettu ajanjakso -
Data viimeksi päivitetty 14. toukokuuta 2020
Metatieto viimeksi päivitetty 18. marraskuuta 2022
Luotu 14. toukokuuta 2020
SHA256 -