Tieliikenneonnettomuudet (Väylävirasto)

Onnettomuusaineisto koostuu onnettomuustaulusta, osallistaulusta, henkilötaulusta ja tapahtumapaikan rekisteritiedoista.

Tieliikenneonnettomuus on omaisuusvahinkoja ja/tai henkilövahinkoja aiheuttanut kulkuneuvon liikkumisesta johtunut liikennetapahtuma, jossa on ollut osallisena ainakin yksi liikkuva ajo- taikka kulkuneuvo ja joka on tapahtunut liikenteeseen yleisesti käytetyllä alueella.

Samaan onnettomuuteen kuuluviksi katsotaan samassa paikassa, samaan aikaan (lyhyen ajan sisällä) ja toisiinsa yhteydessä olevista syistä tapahtuvat henkilövahingot ja ajoneuvon vaurioitumiset, eli koko tapahtumaketju. Esimerkiksi jos auto törmää tien kaiteeseen ja jää sen jälkeen tielle poikittain ja seuraava auto ajaa ulos tieltä sitä väistäessään, niin törmäys kaiteeseen ja ulosajo katsotaan samaan onnettomuuteen kuuluviksi. Jos kaksi autoa suistuu tieltä samassa paikassa viiden minuutin välein liukkauden vuoksi, niin kyseessä on kaksi eri onnettomuutta.

Tilastokeskus vastaa tiedon ylläpidosta. Tiedon päivitys on jatkuvaa.

Onnettomuus ei vanhene koskaan eikä poistu tieverkolta. Kohdeluokka ei ole versioituva. Tieto kattaa kaikki valtion teillä olevat onnettomuudet.

Data-aineistot

Lisätiedot

Kokoelma Avoin data
Alkuperäinen tietoaineisto Linkki harvestoituun tietoaineistoon
Ylläpitäjä Väylävirasto
Ylläpitäjän sähköpostiosoite
  1. paikkatieto@vayla.fi
Viimeksi muokattu 22.07.2024
Näytä muutoshistoria
Luotu 25.10.2021