Kansallisen palveluväylän viitearkkitehtuuri


Näissä dokumenteissa kuvataan kansallisen palveluväylän viitearkkitehtuuri.

Viitearkkitehtuuri ohjaa kansallisesti tietojen ja palvelujen yhdistämisen ratkaisukokonaisuuksia ja tiedonvälityksen välineiden kehittämistä. Kansallinen palveluväylä tarkoittaa julkisen palveluväylän (erityisesti julkisen internetin yli tapahtuva suojattu tiedonvaihto) ja vyöhykkeiden (rajatussa ympäristössä tapahtuva tiedonvaihto) muodostamaa tiedonvälitykseen tarkoitettua palvelukokonaisuutta.

Kansallisen palveluväylän viitearkkitehtuurin tarkoituksena on kuvata osaltaan kansallisen palveluarkkitehtuuria keskittyen julkisen palveluväylän rooliin tietojärjestelmien välisessä integraatiossa. Julkisia palveluväyliä rakennetaan kansallisesti vain yksi, joten tältä osin viitearkkitehtuuri ei ole vain toteutusriippumaton kuvaus vaan täältä osin jo käytettävä ratkaisu.

Palveluväylän viitearkkitehtuuri ja erityisesti julkisen palveluväylän toteutus sisältää monia Perustietojen rajapintamäärittelyjen (PERA-määrittelyt) kanssa päällekäisiä ohjeistuksia. PERA-määrittelyt on otettu palveluväylän viitearkkitehtuurin liitteeksi.

Päivitetty versio 2.00 on hyväksytty JUHTAn kokouksessa 8.10.2015. Edellinen versio oli vuodelta 2013.

Data-aineistot (4)

Lisätiedot

Ylläpitäjän sähköpostiosoite
 1. jari.kallela@vm.fi
Ylläpitäjän verkkosivu
Lisätietoa verkossa
  Maantieteellinen kattavuus
  Päivitystiheys
  Voimassa alkaen
  Voimassa päättyen
  Last modified 15.06.2020
  Näytä muutoshistoria
  Created on 15.08.2014
  comments powered by Disqus